kain sulam cantik dari indonesia.

Assalamualaikum.



bila pakai baju ni orang akan tegur cantik kainnya,cantik sulamnya.
memang cantik,memang selesa.tak panas tau.
jadi meh saya nak shared kat mana boleh cari kain pasang terutama kain sulam
yang cantik2.baju dalam gambar ni saya buat dari kain sulam indonesia dan saya dapatkan
dari tempat yang saya nak shared ni jugak.


produk:
kain pasang(kain sulam dll).

tempat beli:-

cara order:
email ke syazwanie.ibrahim@gmail.com

lain2:
harga kain,panjang kain,jenis kain dan lain2 maklumat
boleh rujuk descriptions pada setiap gambar(sila masuk ke blog atau fb yang saya bagi di atas tadi).




ni kain saya yang terbaru.kain sulam dari indonesia.lawa uolss..!
tengah fikir nak buat baju apa pulak ni.mesti ada yang cakap bukan nak raya pun,
buat apa nak beli kain pasang kan?sebenarnya kain ni boleh buat baju kurung dan lain2 
pastu pakai pi kenduri(sekarang dan 2,3 bulan akan datang kan musim kenduri).
pakai pi kerja,pi kursus dan lain2 lagi.macam saya ni bila cewi sikit
keluar dating ka,shopping ka,pakai baju kurung uolsss ! ayu sangaaaatttt kau..kahkah.
lagi satu,kain ni cantik gilos dan dari indonesia.memang patut order cepat2.



ada dua bahagian sulam.depan baju ada sulam,bahagian belakang pun ada jugak.



ni untuk buat bahagian tangan.ada sulam jugak.
kalau tengok real2 lagi lawa tau.apa yang saya suka,kain2 kat shop ni semua cantik2.
sulam cantik dan kain pun dari jenis yang selesa.



antara kain sulam yang ada:




yang lain2 dari indonesia tapi yang jenis camni dari vietnam.


ada banyak lagi design dan warna.boleh masuk link2 yang saya bagi kat atas tadi 
lepas tu cuci mata k.semua cantik2 dan sekarang diaorang tengah buka pre-order untuk
kain sulam indonesia.pre-order ditutup pada 5 dec 2013 ni.so cepat2 pi order tau.
boleh bayar full payment atau ansuran sebelum tarikh tutup pre-order.
tarikh open dan close pre-order diaorang akan umum kat fb.
kalau nak bayar ansuran tu uolss kena bayar dulu 50% dari harga kain untuk confirm order,
lepas tu boleh bayar ansuran 2-3 kali.habis bayar diaorang akan pos kain kat uolss.
tapi dari pengalaman saya,harga kat diaorang ni berpatutan lah..bila sampai tu memang puas hati
tengok sulam2 tu.memang cantik.



GIVEAWAY:
sekarang diaorang tengah buat giveaway sampai lah 10 dec 2013 ni.
kalau nak join boleh klik sini:
klik link kat atas ni dan boleh tengok cara2 kat situ k..simple sangat2.
hadiah dia dah tentulah kain yang gojes..jom join ramai2.



untuk pertanyaan dan pembelian,sila berhubung dengan mereka sendiri ya.
fb dan blog mereka uolllss boleh klik kat link2 yang saya bagi di atas tadi.



like fanpage saya:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.






KINI DIJUAL !!! half moon putri klasik lace*restock.

Assalamualaikum.


Half moon putri klasik lace
-RM50 free postage untuk s/m.tambah RM3 untuk s/s.
- saiz besar dari yang saiz biasa di pasaran.
- material chiffon yang tak jarang.
- custome made.
- senang jadi muncung.tak perlu guna pengeras fabric.
-senang dibentuk.
-tak mudah berkedut.
-detailing lace+batu diamond+pearl di kepala.
- tudung half moon juga boleh dipakai/digayakan seperti tudung bawal tapi lebih mudah dipakai berbanding bawal.

TERMA DAN SYARAT:
-PEMBELI YANG BETUL2 SERIUS SAHAJA ! serius untuk membeli dan membuat bayaran dalam tempoh yang diberi.
- untuk membeli sila sms/whatsapp 012-4141421.reply dalam masa beberapa jam.
(elakkan call, wechat dll).
- sertakan nama penuh,no tel,alamat dan kod tudung.
- pembayaran boleh dibuat melalui akaun maybank(akan diberitahu ketika berurusan nanti).
- barang akan di pos menggunakan pos laju.
- jika anda membayar melalui internet transfer dari bank lain,pihak kami akan menunggu sehingga jumlah bayaran masuk ke akaun barulah order anda akan diproses dan di pos(sehari atau 2 hari bekerja).
- booking hanya untuk tempoh 24 jam.pembayaran perlu dilakukan dalam tempoh tersebut.
-warna tudung di dalam gambar mungkin sedikit berbeza dari warna yang asal disebabkan oleh pencahayaan dan skrin.
- barang yang sudah dijual tidak boleh dikembalikan.
-kami tidak akan bertanggungjawab di atas kelewatan,kerosakan atau lain2 masalah ketika proses penghantaran disebabkan oleh courier.
-kami tidak akan bertanggjawab di atas masalah dan kerosakan selepas barang keluar dari simpanan/tempat kami.
-kami tidak akan bertanggungjawab di atas kegagalan anda membaca dan memahami terma dan syarat serta info yang telah ditulis.

AMARAN!
sebarang peniruan dari design fabulousiti beauty & closet serta pencurian gambar milik fabulousiti beauty & closet dan zoeyzauyah,pihak kami berhak mengambil tindakan.copyright of fabulousiti dan zoeyzauyah.kami tidak membenarkan mana2 pihak serta sesiapa saja mengambil mana2 gambar kami (termasuk save as atau apa2 saja.jika itu berlaku,kami boleh mengambil tindakan tegas.anda boleh didakwa mengikut akta 588 akta komunikasi dan multimedia 1998.anda boleh didakwa sehingga melebihi RM58 ribu atau penjara tidak lebih dari setahun atau kedua-duanya sekali.tindakan mengambil tanpa kebenaran juga dikira mencuri dan berdosa.itu diantara anda dan Allah.siksaan Allah amat perit sekali.terima kasih.


kod: pkl pink kusam.
harga: RM50 termasuk pos untuk s/m(tambah RM3 untuk s/s).
status: available.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421*sertakan nama,no.tel,alamat dan kod tudung.
P/S: HANYA SMS/WHATSAPP JIKA ANDA BETUL2 SERIUS UNTUK MEMBELI !



kod: pkl coklat.
harga: RM50 termasuk pos untuk s/m(tambah RM3 untuk s/s).
status: available.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421*sertakan nama,no.tel,alamat dan kod tudung.
P/S: HANYA SMS/WHATSAPP JIKA ANDA BETUL2 SERIUS UNTUK MEMBELI !



kod: pkl hitam.
harga: RM50 termasuk pos untuk s/m(tambah RM3 untuk s/s).
status: available.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421*sertakan nama,no.tel,alamat dan kod tudung.
P/S: HANYA SMS/WHATSAPP JIKA ANDA BETUL2 SERIUS UNTUK MEMBELI !



kod: pkl ungu gelap.
harga: RM50 termasuk pos untuk s/m(tambah RM3 untuk s/s).
status: available.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421*sertakan nama,no.tel,alamat dan kod tudung.
P/S: HANYA SMS/WHATSAPP JIKA ANDA BETUL2 SERIUS UNTUK MEMBELI !



kod: pkl hijau kusam.
harga: RM50 termasuk pos untuk s/m(tambah RM3 untuk s/s).
status: available.
cara order: sms/whatsapp 012-4141421*sertakan nama,no.tel,alamat dan kod tudung.
P/S: HANYA SMS/WHATSAPP JIKA ANDA BETUL2 SERIUS UNTUK MEMBELI !


CONTOH:
sebenarnya design sama macam keluaran pertama half moon putri klasik lace ni.
ni gambar nampak lace atas kepala.gambar2 yang saya letak kat atas2 tadi tak berapa nampak lace sebab
photoshoot ambil gambar sendiri je,susah nak posing =p



happy shopping :)

like fanpage blog:

like fanpage mekap+tudung+skincare:

follow instagram:


tq.

tepung segera chicken chop marveles dan cara memasak homemade chicken chop.

Assalamualaikum.


kalau nak tau,saya ni kuat makan dan selalu teringin nak makan macam2.tambah pulak musim hujan2 ni kan.
tapi masalahnya saya tak keluar rumah pun! nak pi makan kat luar macam mana? *nanges..
 jadi penyelesaiannya saya beli benda2 'segera' banyak2 dan simpan buat stock kat rumah.
senang sangat kan.salah satunya tepung segera chicken chop marveles.
senang giler nak buat chicken chop sendiri.sedap pulak tu.jangan berputus asa kalau anda dari sepisis
tak terer masak macam saya,dengan tepung ni tiba2 rasa terer tahap gaban sebab berjaya buat
chicken chop sendiri dengan bantuan emak T___T uhuk ! uhuk ! terbatuk pulak cik puan kite nih.


produk:
tepung segera chicken chop marveles.

harga:
RM12 sepeket.

tempat beli(online):-
fb: https://www.facebook.com/kelipkelipdyla(dila dila)
instagram: CIKDILA
blog: http://storydyla.blogspot.com
sms/whatsapp: 012-6657122

perisa:
terdapat dalam 2 perisa sos,perisa ayam dan blackpaper.
boleh pilih ye.




amboi landing bukan main telur2 sekian.itu props katanya..sungguh takde kerja tuan blog ni =p
ni lah packaging tepung segera chicken chop marveles.
 tepung ni 100% keluaran tempatan,homemade,dijamin halal dan selamat untuk dimakan.
jom lah sokong keluaran tempatan tambah2 perusahaan melayu kan.sesama kita tak sokong
sapa lagik nak sokong? kim jong kook nak sokong? haaa kan dah tak pasal2..penangan runningman
si tuan belog nih..lempang sikit..ekeke.




dapat sekali cara2 memasak chicken chop.maka weolss tak akan tersesat di tengah jalan..wakaka.
hapa lah haku suka merepek nih -.-'




terpaling special pasal tepung ni sebab dapat sos chicken chop sekali ! yeaaaa.
selalu orang jual tepung saja,yang ni sekali sos..senang tak senang?  senang ler uolsss.
didatangkan dalam 3 bungkusan iaitu: 1) tepung salut,2) serbuk roti,3) sos.
telur tak disertakan sekali.eksen lebih tu..buat props..bhahaha.



CARA MENEYDIAKAN CHICKEN CHOP MENGGUNAKAN TEPUNG SEGERA
CHICKEN CHOP MARVELES:

kena lah ada ayam.beli saja isi ayam siap packing di pasaraya(giant,tesco,etc).
tapi saya guna ayam sekoq fresh balik kena takek tu..muahaha.
mak saya bukan je comel,tapi rajin pulak tu buat paha ayam jadi camni untuk chicken chop.




salut ayam guna tepung salut dari tepung segera chicken chop marveles.
kan dapat tepung salut kan...ha salut ayam ni macam tepung gomak.
lepas tu perap dalam 1,2 jam.




lepas dah perap selama 1,2 jam,masa untuk step seterusnya.
celup ayam yang diperap tadi kat dalam telur.




lepas tu gaul kat dalam serbuk roti.




boleh terus goreng.paling elok goreng secara deep fry(pandai2 haku je).
tapi mak saya sempoi,dia main goreng ikut sesedap rasa...bertuah punya mak kahkah.
lagik bertuah bila request goreng guna kuali beliau yang super cantik sebab nak taruk gambar dalam blog.
terus mak jawab "terlupa".ececeh..padahal sep la tu takmo guna kuali lelawa kesayangan beliau
(padahal dalam diam2 anak dia nih suka curik2 guna kuali tu)..muahaha.
takpelah,kuali hitam legam pun jadik lah...anggap je kuali hitam ni banyak berjasa..
kahkah...baik punya caver line.lupa nak pesan,agak2 dah masak isi kat dalam tu boleh la angkat.




sebelum hidang kena lah buat sos dia.saya lupa pulak sos apa yang saya makan time nih.
ayam ke blackpaper entah.cara buat senang.tuang serbuk sos tu dan bancuh dengan air panas.
sos tu agak2 lah kan.takyah pekat sangat dan takyah cair sangat.




siap ! lagi lengkap dan marveles kalau hidang sekali dengan coleslaw dan kentang.
sos tu nak tuang macam ni boleh,nak letak dalam bekas asing dan dip2 pun boleh.
minta maap lah ghoper ayam saya terlebih 'tan'..muahaha.tengah goreng puan mak pi isi air masak
kat dalam botol,tu yang ayam dalam kuali ter'tan' tak pasal2 tu.nasib jugak lah puan mak buat jadik 'tan'.
kalau puan anak yang buat? black skin terus gua rasa !*tengtengteng(muzik beethoven).




serius cakap rasa dia memang sedap ! sos dia ni ada dua kan.
uolss boleh pilih.kalau yang blackpeper rasa dia agak pedas,kalau ayam pulak rasa dia
macam rasa sos kentang putar kfc tu.dua2 jenis sos ni sedap !
saya suggest kalau nak beli tu beli campur2 dan beli banyak2.buat stock kat rumah.




pergh ! berasap sampai ke lens hp gua..kahkah.tengok ni terliur balik -.-'




memang sedap tak terkira.saya tak tipu..! rasa ayam tu macam rempah2 sikit.
lapisan luar tu pulak ranggup dan memang sedap.sos dia lagik la takyah cita.serius sedap



saja nak close-up sikit.bagi terliur diri sendiri T________T



cepat2 beli uolsss.beli banyak2 buat stock.
lapar2 kat rumah buat sendiri je.takyah susah2 keluar pi restoran.
dah lah sedap,simple pulak tu.pertanyaan dan order boleh la contact link atau nombor
yang saya tulis kat atas tadi.saya pengguna yang share saja.bukan penjual :)


like fanpage saya:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

contact me:-
email: fabulousiti.bnc@gmail.com
or
inbox: http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.



product review: freshlook colourblends sterling gray.

Assalamualaikum.


saya tak boleh keluar tanpa contact lens.
bukan membajet berasa lawa(walau hakikat ada sikit2 macam tu T__T )
tapi sebab saya rabun.tak boleh pakai yang jernih sebab nanti suka lupa ada lens dalam mata.
tak boleh pakai saiz normal sebab rasa sakit macam ada benda dalam mata.



ewaahhhh....! itu tak boleh,ini tak boleh,apa yang boleh? HAHAHA(motif marah sambil gelak?).
sebenarnya macam ni,saya hanya boleh pakai lens yang kaler2 dan saiz besar dari normal.
kalau tak,haru biru jadinya! dalam pada dok pakai yang kaler2 pun saya selalu lupa ada lens
dalam mata,inikan pulak kalau pakai yang jernih.tau tak baru2 ni saya tenyeh2 mata sampai lens
'lari'? nasib baik tak pi ke belakang mata.tu ade kaler tu...takde kaler lagik dasyat haku tenyeh T__T


baru2 ni teringin nak try pakai yang saiz normal.
ternampak gambar customer love bunga querida pompompom!(bunga api sebab dia glamer).
ok sambung...ternampak customer dia pakai lens cantik.terus roger bunga tanya dia.
rupanya itu lens freshlook gray tapi saya tak pasti lah gray yang mana sebab ada 2 jenis gray.
sebab teringin nak cuba,saya beli warna sterling gray.


PRODUK:
Freshlook colourblends warna sterling gray.

SAIZ:
14.5(normal).

HARGA:
sepasang RM50.

JANGKA HAYAT:
3 bulan selepas dibuka.

TEMPAT BELI:
kedai cermin mata(kebanyakan kedai cermin mata ada jual jenama ni).


antara warna2 freshlook coloublends.saya try warna sterling gray.
sekian lama pakai contact lens,ni pertama kali saya try jenama freshlook.
kalau jenama freshkon pernah try 2 kali kalau tak salah.



packaging freshlook colourblends.
power saya untuk dua2 belah mata tak sama.jenama yang saya selalu pakai
boleh buat sepasang tu power lain2 untuk kedua2 belah mata.
tapi jenama ni tak boleh.jenama ni kena buat 2 pasang.sepasang(satu kotak) satu power.
kalau power lain2 kena beli 2 pasang(2 kotak).satu pasang RM50,2 pasang RM100 lah.
sebab saya nak try je,jadi saya buat sepasang(satu kotak) je dan power mata saya  minta depa
buat satu power saja dan ikut power mata yang paling rendah untuk dua2 belah mata.



corak lens.cuba perhati betul2.keliling dia yang warna jernih tu lebar.
maknanya warna lens bukan menyeluruh,jadi saiz dia nampak tak besar.
keliling tu pulak ada warna gelap2.itu dipanggil 'ring'.saiz tak lebar dan warna tak gelap sangat.
maknanya dia akan nampak normal.bukan big eyes(dah memang saiz lens ni normal daaaa -.-').
warna gray pulak macam digabungkan dengan beberapa warna dan corak dia macam garisan biasa.
yang jernih kat tengah2 tu untuk bagi anak mata kita 'melihat'.
tapi saiz dia kecil sikit,so pandangan mata kadang2 akan nampak kelabu(warna gray tu) atau kurang jelas.
kalau tengok real2 sebelum pakai kat mata,lens ni nampak pudar.macam takde warna je.



bila pakai memang warna dia agak terang.
selalu kalau lens jenama lain gray tu nampak macam warna lain kan.yang ni betul2 soft gray.
sebab dia saiz normal,so takde efek big eyes.dia tak nipis sangat,tak lembut sangat.
senang la nak pakai.sesetengah orang tak suka kan lens yang terlalu lembut sebab susah nak pakai.
so,uolss try je jenama ni.
P/S: SORRY,WAKTU NI KULIT TENGAH PROBLEM(AWAL TAHUN).



tiga2 gambar kat atas ni saya pakai lens ni.
bila pakai tu rasa ok lah.kadang2 rasa macam ada benda jugak tapi takde lah sampai sakit.
masih rasa selesa.kadang2 pandangan mata kurang jelas sebab asyik nampak kelabu(warna dia).
kadang2 pandangan mata jelas pulak...magic ke hape weh? muahaha.
pakai dalam tempoh beberapa jam mata saya jadi merah dan tak selesa sikit.
mungkin sebab tak biasa pakai saiz normal.
tapi warna gray dia tu cantik dan nampak jelas.kira efek minah saleh celup tu ketara lah kan..BHAHAHA.


kesimpulannya suka jugak jenama ni.so uolsss pun sila lah try.
cuma kesan bila pakai tu berbeza untuk setiap orang.saya cerita pengalaman diri sendiri guna je k.



like fanpage saya di:


klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

cathy doll 2in1 liquid eyeliner & magic mascara.

Assalamualaikum.


antara benda mudah yang kita boleh buat kalau nak bagi mata nampak cun ialah
pakai eyeliner dan maskara.tak pakai eyeshadow dan segala mak nenek lain pun takpa.
cun dah ! cun dah ! lagi cun kalau ada produk yang best dan mudah,2in1.
sekarang saya suka pakai eyeliner yang satu nih.dia 2in1,ada maskara dan eyeliner sekali
tapi paling kerap pakai bahagian eyeliner dia tu.cun wa cakap lu !



produk:
cathy doll 2in1 liquid eyeliner & magic mascara.

harga:
RM35 free pos untuk sm.

tempat beli(onlineshop):
hisyfadz beauty home(klik di sini)

pertanyaan/cara order:-
sms/whatsapp/wechat/viber: 014-7407424(fadz).




packaging dia yang comel.sampai sekarang dok simpan lagi benda ni dalam kotak dia
sebab comel.tuan blog ni memang bertindak over kalau jumpa benda comel2..ekeke.



ada dua bahagian.sebelah maskara dan sebelah lagi eyeliner.
dia ada tulis kat situ,so kita takyah pening2 nak buka tengok mana satu maskara dan mana satu eyeliner.




ni bentuk berus maskara.bentuk yang unik dan menurut pengeluar,dapatkan riasan mata yang terbaik,cantik, rapi dan tahan lama.sikat silikon untuk membantu kepanjangan dan kelebatan bulu mata.mengandungi kolagen untuk membuat bulu mata tebal dan jojoba untuk melembabkan.kelihatan segar sepanjang hari sehingga dibersihkan.senang dibawa dan digunakan.




ni bahagian eyeliner dia.menurut pengeluar,dapatkan riasan mata yang terbaik,cantik,rapi dan tahan lama.
hujung berus yang nipis dan fleksibel untuk memudahkan
menarik garisan halus dan membuat garisan hitam pekat yang dramatik.
senang dibawa dan digunakan.




garisan dia memang halus.senang kalau kita nak buat garisan nipis dan natural.
kalau nak garisan tebal pun mudah nak bentuk bagi ada shape.contohnya macam teknik wing eyeliner kan.




ni lah hasil saya guna maskara dan eyeliner ni.
maskara dia tak bergumpal dan memanjangkan bulu mata.
eyeliner pulak yang paling saya suka.garisan dia 'clean' je tak comot.senang nak apply.
hitam pekat dan waterproof.memang cantik lah hasil dia.saya memang selalu pakai yang ni.
kadang2 tak pakai eyeshadow apa pun saya cuma pakai eyeliner ni saja.mata dah nampak cantik dah.


pertanyaan atau order boleh terus berhubung dengan owner dia ya.
contact no dan maklumat yang saya bagi kat atas tadi.
saya hanya pengguna,bukan penjual produk ni ye ;)



advertise/review product:-
sms/whatsapp sahaja: 012-4141421(call dll tidak akan dilayan).
mesej inbox: http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage
email: fabulousiti.bnc@gmail.com



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage



klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.