product review: colorpia contact lens amazing umber brown.

Assalamualaikum.



selepas menguploading gambar memakai contact lens coklat-suwit-kata-kau
terus cik puan datin markonah menerima bertubi-tubi soalan cepuk emas bertanya
apakah gerangan nama si contact lens wewwiiittt tersebut.
lepas tu cik puan pi habaq kat hangpa "try check blog,saya pernah review rasanya".
padahal tak pernah review lagi poonnn ! mintak maap lah sebab dah menipu secara tak sengaja.
memang tak ingat dah review ka belum.dok rasa dah review,tengok2 belum.kasihan hangpa semua noh?




kali ni meh lah nak betul2 review contact lens tersebut.sebenarnya saya pakai lens jenama colourvue,tapi ada satu hari tu lens dah expired,saya malas nak order sebab nanti sampai tak ada sapa nak bawak pi ambil kat kedai.nak tak nak saya beli ja jenama apa2 pun yang ready stock dan ada power mata yang saya pakai.tokey kedai merangkap kawan saya yang suggest jenama colourpia.


PRODUK:
colorpia amazing-umber brown.

HARGA:
RM50 sepasang(kalau tak salah).

TEMPAT BELI:
kedai speck
(try la pi cari kat mana2 kedai speck kot2 ada jual jenama ni).

DIAMETER(SAIZ):
14.5mm

JANGKA HAYAT:
sebulan atau kalau jarang guna boleh tahan 3 bulan.



packaging contact lens jenama colourpia.lens ni original dari korea.saya pilih warna amazing-umber brown.
kebetulan memang cari warna coklat yang nampak natural sikit.kebetulan jugak warna coklat ni ready stock ada power macam yang saya pakai.power mata saya tak sama dua2 belah.tapi saya pilih power bagi sama dua2 belah.ikut power yang rendah.




satu kotak ada sepasang sterile soft contact lens.
kandungan/bahan lens dia 58% polyhema dan 42% water.




bentuk dan corak contact lens ni.warna dia nampak macam oren2 sikit.ada ring hitam keliling lens.
lens ni tak tebal sangat dan tak nipis sangat.




sebelum dan selepas pakai lens ni.walaupun saiz dia 14.5mm(normal),tapi bila pakai dia bagi efek besar mata jugak.mula2 dulu saya takut nak beli sebab saiz dia normal.saya ni kalau pakai saiz normal mesti mata rasa sakit macam ada benda.asyik nak berkelip dan tak selesa.mula2 pakai yang ni rasa sedang2.tak selesa sangat tapi tak pulak rasa sakit.bila lama2 pakai baru saya rasa ok.




amboi ngeri pulak muka cik puan datin markonah ni

nampak kan sebelah yang pakai tu mata nampak besar,sebelah tak pakai tu mata kecik.
mungkin sebab corak dia kot mata nampak besar.padahal saiz normal.




ni saya pakai lens ni.




ni pun.warna dia ikut cahaya jugak.kalau kat tempat cerah nampak coklat tu terang sikit.kalau kat tempat gelap nampak lah coklat tu gelap.yang penting warna dia memang natural dan selesa jugak.


- saya suka sebab selesa jugak.tak sakit macam kebanyakan lens bersaiz normal.
-warna ikut cahaya.di tempat cerah akan nampak coklat tu terang,di tempat gelap nampak coklat gelap.
-saiz normal tapi bila pakai anak mata nampak besar.
- harga murah.tak mahal sangat.
- tak lembut sangat dan tak tebal sangat.sedang2 dan senang nak masukkan dalam mata.
- warna natural.


SAYA HANYA REVIEW DARI PENGALAMAN SENDIRI GUNA.
SAYA TAK JUAL,TAK DAPAT EXPLAIN LEBIH LANJUT MENGENAI LENS NI
DAN TAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS PENGGUNAAN ANDA.
SILA DAPATKAN NASIHAT DARI PAKAR MATA/KEDAI SPECK YANG MENJUAL DAN PIHAK2 YANG LEBIH ARIF.


like fanpage saya:
http://www.facebook.com/fabulousiti


klik iklan nuffnang saya.
tq.





3 comments:

a.d.n.i.n said...

Corak lens die cantek..nnt nk try cari lah..yg penting ready stok..leceh la kalo nk kene order2 ni..thanks kak zoey for the info! :D

mirza syazwina said...

cantiknya!!
serius comel sangat ^_^

Chekgu Azrine said...

Lawa sgt zoey pkai