face mask di musim panas.

Assalamualaikum.


satu hari di musim panas hari tu...

MUSIM PANAS????

hey,uolss dah lupe ke negara kita kan dah 4 musim sekarang ni T________T

kahkahkah...

ok,ketawa padahal ianya tidak melawakkan langsung.



baiklah,mari sambung kembali.

hari tu cuaca panas betul.

habis sekali muka iolss terasa membahang asmara  akibat cuaca panas tu.

jadi saya telah memakai face mask untuk redakan kepanasan di hati muka saya.

sejuk rasa,relaks habis lah stress2 haku ni haaa...


mask pilihan saya waktu tu adalah my love story provence lavender chamomile mask(soothing).
saya dapat free waktu beli barang online.tak tahu lah ada jual kat mana.try lah search kot2 ada onlineshop yang jual.tak pun cari kat watsons atau guardian.

apa yang ditulis di paket mask ni:
-lavender mask membantu keseimbangan rembesan minyak dengan mengawal minyak berlebihan di kulit.
- ekstrak lavender mengurangkan ketegangan.
- tambahan jus daun aloe barbadensis untuk melembabkan kulit,mengurangkan ketidakselesaan kulit,memperbaiki kekasaran kulit.
- ekstrak chamomile menguatkan kulit dan mengurangkan kerengsaan.

cara pakai:
selepas mencuci muka,tanggalkan mask dari pelekat dan lekatkan di muka.
biarkan selama 10 ke 15 minit dan tanggalkan mask.
pedap2 lebihan essence supaya menyerap ke kulit.


hasil penggunaan saya:
- bau lavender memang wangi dan menenangkan.
- kulit jadi lembut.
- rasa sejuk,fresh dan relaks.hilang rasa tegang2 semua.
- saiz mask dia tak fit sangat dengan bentuk muka saya.pandai2 lah adjust kan.
- keseluruhannya saya suka mask ni tapi dah tak tau nak beli kat mana hehe.


cuaca yang panas dan stress sangat indah memakai mask yang sejuk dan menenangkan ni bhahaha.
pakai dan baring.nak tidur pun takpe,bila cukup time je bangun dan tanggalkan mask.
best sangat rasa.relaks dan fresh ;)


like page saya di:

klik iklan nuffnang saya.
tq.

1 comment:

sYiRa LoKMaN said...

makin berseri2 la lepas ni