product review: sabun resdung seri emas.berkesan hilangkan gatal dan resdung!

Assalamualaikum.


tahu tak menurut fakta setiap individu ada masalah resdung? tapi yang membezakan cuma teruk atau tak saja.kiranya level dia lah yang membezakan masalah tu.macam saya sendiri, selalu jadi gatal-gatal kat muka ni.kadang kadang rasa gatal dan berair di mata.rimas sangat lah oiii ! haha.. tapi baru-baru ni saya cuba sejenis sabun yang berjaya hilangkan gatal kesan dari masalah resdung ;p


produk:
sabun resdung seri emas( facial soap savon visage-tonique).

saiz:
40gm

harga:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >
untuk dapatkan harga diskaun+free item

cara order:
sms kod < SE99 > ke < 013-6065600 >

maklumat lanjut:

AMARAN!
mana-mana pihak terutama yang turut menjual produk sabun resdung seri emas, anda dilarang mengunakan gambar dari review ini dan dilarang copy paste 100% isi kandungan review ini tanpa kebenaran zoeyzauyah.blogspot.com
terima kasih.


felixia yeap(raisha rania) ialah duta produk sabun resdung seri emas.patutlah kulit dia cantik sangat, rupanya guna sabun ni.sapa yang nak kulit cantik macam raisha rania boleh guna sabun ni jugak(saya lah orang  yang pertama) hahahaha...


bukan saja dapat sabun tapi dapat bag, dapat manual cara guna dan info produk,dapat pen, dan dapat bekas simpan sabun supaya hygiene lepas dah buka nanti.tak pasti pulak kalau beli sabun memang dapat macam ni atau ada promo ke kan? boleh tanya dengan mereka waktu order tu ok?


ini lah rupa sabunnya.comel senang nak bawak pi mana-mana, in case pi travel ka, holiday ka kan? tapi jangan terkejut, sabun saiz 40 gm yang comel ni boleh tahan dalam 4 hingga ke 6 minggu ! ada cara nak bagi tahan lama tu.depa bagitau dalam manual cara guna yang kita akan dapat bila beli sabun.


rupa sebenar sabun resdung seri emas.warna merah dan bau dia wangi.selalu kalau sebut produk untuk resdung mesti kita terbayang bau macam herba tu kan? tapi takkk...sabun ni wangi tau.


FUNGSI PRODUK:
  • kesan awal  penggunaan sabun resdung seri emas boleh dilihat dalam tempoh 2 minggu penggunaan.
  • rasa kulit bersih selepas menggunakan sabun.
  • kegatalan kulit berkurangan dan beransur hilang.
  • bersin di awal pagi berkurangan atau sudah tiada lagi.
  • kelemumur di kulit kepala berkurangan dan beransur hilang.
  • kulit kurang berminyak,jerawat berkurangan dan semakin sembuh.
  • kesan terbaik adalah penggunaan berterusan selama 2 bulan.
  • handmade.kandungannya adalah 50% madu dan tiada chemical.
  • p/s: boleh tengok dan baca testimoni pengguna sabun resdung seri emas di fanpage(boleh klik link fb yang saya bagi kat atas tadi).

HASIL PENGGUNAAN SAYA:
  • kulit rasa bersih selepas cuci sebab buihnya ok.kesan mekap kat muka pun rasa hilang habis.rasa kulit tu bersih sangat.
  • selepas cuci tak rasa tegang, kering atau lekit.
  • bau wangi dan selesa untuk guna.
  • selepas beberapa minit cuci muka, kulit akan jadi lembut dan lembab.bila pegang kulit sendiri rasa macam dah cukup cantik dan sihat dah kulit haha :p
  • gatal kat muka saya dah hilang ! saya cuba test sebab nak tau betul ka sabun ni yang hilangkan gatal-gatal kat muka saya.saya stop guna sehari dua dan gatal tu muncul balik.bila guna sabun ni gatal akan hilang.so memang betul lah sabun ni berkesan hilangkan gatal di muka terutama yang disebabkan oleh resdung.MEMANG TERBAIK.
  • kebanyakan simptom resdung dah berkurangan.selesa ja rasa terutama sekali sebab dah hilang gatal kat muka.kalau tak salah boleh guna untuk badan juga.
  • tiada bahan kimia.rasa selamat nak guna.
  • saya potong sabun ni dan bahagi dengan mak dan kakak saya.depa pun dah dapat rasa kesan positif.
  • saya sangat rekemen untuk anda semua try terutama yang ada resdung teruk tu.try dulu baru tahu kesan dia tu macam mana.kena usaha tau.insyaallah masalah resdung yang buat kita rasa tak selesa tu boleh berkurangan sebab resdung ni boleh jadi bahaya kalau teruk dan dibiarkan.boleh jadi buta dan ada yang sampai kena bedah !

CARA GUNA:
  • bersihkan mekap dengan lotion atau makeup remover(bagi yang bermekap).
  • basahkan muka dan buihkan sabun.
  • gunakan buih untuk mencuci muka.urut lembut dan biarkan selama 1-3 minit.
  • bilas bersih dan lap kering.
  • sebaiknya guna 2 kali sehari.

TIPS UNTUK MEMPERCEPATKAN KESAN:
  • kurangkan pengambilan makanan yang menggalakkan symptom resdung seperti seafood,belacan,budu dll.
  • elakkan penggunaan mekap terlalu tebal.
  • elakkan penggunaan produk pemutih kulit yang berasaskan peeling/pengelupasan.
  • rajin membuang kahak pada setiap subuh(selepas bangun).

TIPS PENJAGAAN SABUN RESDUNG SERI EMAS:
  • sabun boleh dipotong kepada beberapa kiub kecil.
  • sabun handmade ni kandungan bahannya adalah 50% madu dan tiada chemical, maka ia akan cepat mengembang.pastikan anda simpan di tempat yang kering supaya tahan lama.


saya adalah pengguna yang berpuashati.sorry nah muka saya ni banyak parut dan bintik hahahaha..sebelum ni tak tahan gatal.sat gatal kat sana,sat kat sini.sepanjang guna sabun resdung seri emas dah hilang rasa gatal, dah rasa selesa :)




like page saya:

terima kasih.




5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus nie

YuBi said...

Sis nk tnya kalau dark circle dye blh kurg kan x? Mata sya sllu gatal rsanya sbb resung kot..sllu garu then mkin truk dark circle

miZz_nizZ said...

clean kn =)

zeera lily said...

mcm best je tgk.. mcm nk try... hehe.. rajin dia buat review =)

Seri Emas said...

Yubi: InsyaAllah dark circle boleh reduce, ada ekstrak delima dalam sabun Seri Emas tu boleh bagi tona kulit makin cerah. *Jgn garu2 kerap, sian mata tu :)

Utk order, klik kat link fanpage FB atau link blog yg cik zoey bagi kat dlm entry ye :)