ikan bakar 'coq badak'

Assalamualaikum.


kalau sesiapa yang setia baca blog saya sejak dulu mesti perasan dalam 2 tahun kebelakangan ni saya tak berapa aktif update blog.kalau ada pun selang beberapa hari dan bukan tiap hari macam dulu kan? kalau tanya saya pun saya tak tau nak jawab kenapa.mungkin malas sikit? segan sikit? malu sikit? berdosa sikit(sebab tayang2) atau lain2? mungkin bercampur-campur perasaan tu kot puncanya? tapi insyaallah saya berazam nak update setiap hari walaupun untuk benda simple contohnya macam saya buat apa hari tu? atau saya makan apa hari tu? haha..aci lah kan.ala-ala tumbler atau instagram tapi di blog lah.nak buat tumbler saya tak rajin nak jaga banyak tempat..cukup lah blog ni dan page saja.




untuk permulaan saya nak tayang sikit lunch saya 2,3 hari yang lepas.tadi kata rasa berdosa tayang2?
ni kau tayang balik ya? haha..jangan salah sangka, saja nak share ja pun.kalau baca tajuk mesti pelik awat nama dia ikan bakaq cok badak? jeng..jeng....!



ikan bakar ni disalut dengan pais nyok(kelapa) dan bahan2 tertentu.entah apa bahan kak saya taruk tiba2 dia rasa macam inti cucur badak..bhahaha! terus kami panggil ikan bakaq cok badak.tapi sedap bukan main.makan dengan nasi panas2..pergh! sedap weh.selalu saya luch waktu dah petang2 sikit.tapi sebab ada ikan bakaq ni, saya makan nasi awal.sedap dan senang makan sebab kak saya guna ikan jenahaq yang tak banyak tulang.saya takut makan ikan dan jarang makan ikan sebab tulang2 dia tu.tapi ikan ni saya boleh makan.. ngada sangat kan? haha.



ok tu ja.kalau teringin sila buat ikan bakar ya? tapi jangan minta resepi kat saya, saya bukan tau pun haha.



terima kasih.

4 comments:

Eda Johari said...

sedap tak? macam nak try.. hehe

nur anis said...

tengok pun dah nampak sedapnya...nasib lah daku dah kenyang...

Nurzakiah Hanum said...

nampak sedap nie

Umie Artoqiemie said...

X pernah dengar tp rasa nk makan jer