secret recepi.

Assalamualaikum.


hard disk saya penuh dengan folder gambar.sebab semak mata dan semak pala, saya perlu clearkan gambar dalam dalam folder tu supaya dapat di ubah ke dalam folder khas untuk gambar yang dah update di blog.hallo! uolss paham ke tak paham apa saya bebel ni? macam pening pening je haku bebel nih..muahaha.baik lah, sebenarnya tu semua alasan sebab nak update blog dengan cerita lama.tolonglah lali dengan stail tuan blog ni.tak update yang dah basi memang tak sah T________T



pada tarikh 14.10.13 iaitu pada tahun lepas dan sehari sebelum raya haji.
orang sibuk buat lemang ketupat dan prepare lembu nak sembelih untuk esoknya, saya sibuk teman si polan tutttt keluar beli barang nak masak.dia punya terer beli barang masak mengalahkan saya.tolong malu sikit(kataku kepada diri).



habis siangnya beli barang, dia balik tolong mak masak lah weh! saya ja muka tak malu tak reti reti nak tolong mak masak.cehhh pecah rahsia haku T_________T
malamnya sebab kelaparan dan tak ketahuan(raya haji biasa biasa saja kan), so keluar lagi lah dua makluk ni pi makan kat secret recepi.tapi harap maaf lah, makluk yang seorang lagi gambar dia tak valid dalam blog ni..bhahaha.nampak dalam gambar atas ni? dia ni memang kusyuk kalau tengok menu.tapi ulang 10 kali pun dia pening lagi nak makan apa.mesti hangpa stress kalau pi makan dengan dia.



kusyuk pilih menu, kusyuk lagi dia tangkap gambar -.-'



tersenyum kambing bila dah jumpa apa dia nak makan.cehhh nipu ja lebih.kalau mai secret recepi dia tak payah tengok menu pun dah tau nak order apa.balik balik order benda yang sama.



tengok sikit menu dia.sebenarnya banyak makanan yang sedap kat sini.tapi macam biasa, mesti nak order noodle in tom yam kung dengan ice blended chocolate.makluk yang seorang lagi order curry seafood laksa.



jangan kata iolss tak boikot nah..ini tahun lepas punya ni.orang yang satu lagi order.tengok ice blended chocolate tu..terliur ke tak terliur?(tampar muka sendiri sebab haku yang terliur sebenarnya)



dua makanan ni antara favourite kalau pi secret recepi.saya cerewet bab makan.yang ni sedap dan cukup rasa.banyak pulak tu.sekali sekala memang tak kisah makan mahal gini sebab memang sedap pun(terharu kedai makan kalau semua customer pikir gini).



noodle in tom yam kung.sedia tisu banyak banyak sebab pedas gila weh! makan time panas panas pulak, berasap lah kau cik senah.tapi memang sedap lah.kalau nak makan pedas macam ni order lah air yang ada susu macam ice blended chocolate tu kan.dia akan kurangkan rasa pedas tu sikit(ini faktau tau, minum susu boleh kurangkan rasa pedas).



curry seafood laksa(kalau tak silap).tak sepedas tom yang kung tadi.makan dengan sambal belacan dia tu memang sedap weh.kuah dia pekat, lemak, cukup rasa memang sedap lah.tulis nak kasi uolss terliur ja kan..bhahaha.



makan dengan riang raya.kata esok raya? *apa kena mengena? :p



muka senyum puas hati makan sedap.muka tak mekap waktu ni.dark circle dah jadi efek smokey eyes.nasib baik yakin diri -.-'



tekak happy, perut happy,dompet tak berapa happy T_______T bai bai.



terima kasih.



4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Leeza said...

best plk tgk cik siti mkn :)

redzwanie redzmann said...

kecuq ayaq liuq tgk food kat ats tuh cik siti..hehehhehe ^_^

FiFieyQa said...

Saya pernah makan kat secret recipe dua kali je. Tak mampu la selalu. Mahal!! Haha. Tapi spaghetti dia sodap gak.