hadiah anniversary dan meatball.

Assalamualaikum.

4.9.13 ialah anniversary yang ke 40 tahun..

BHAHAHA...!

langsung tak melogikkan.


sempena anniversary tersebut saya keluar berjalan2 dan mendapat hadiah..

weewwiitttt !



bila saya rimas saya terpaksa pakai tudung yang menonjolkan dahi yang luas terbentang
T__________T
tapi tak mengapalah..asalkan saya bahagia(sedapkan jiwa sendiri).



ini je lah port haku..jusco perda.
masih bersemangat sempena merdeka,jadi jangan lepaskan peluang ambil gambar dengan bendera
walaupun nampak separuh saja -.-'



sana sini buat sale.keramaian apa ni? semua brand buat sale sampai pening2
kite nih nak pilih haaa...sebab ada orang nak bagi sebagai hadiah,so kite pilih la jugak kan..
uhuk ! uhuk ! nyampah giler dengar kan? bhahaha.akhirnya yang berkenan ada kat b.u.m dan pdi saja.



sebenarnya hari tu hujan.balik dari jusco singgah sekejap kat restoran route 69 bandar perda sebab
dengar kata abang burn ada buka cawangan kat situ.taadaaaa ! ni lah cawangan dia.
tapi dengar kata sekarang dah pindah ke tempat baru.tak tahu la pulak.


teringin nak makan meatball ni ja pun.melampau tau selera ni :p
ni la kali pertama rasa produk abang burn.rasa dia? sila jangan tanya saya.
haku tau telan je senah oiiii....!



ini lah hadiah yang saya pilih kat b.u.m dan pdi tu.saja pilih hat simple2.alhamdulilah terima kasih si pemberi.
semoga murah rezeki..hehe.



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

klik iklan nuffnang nak kawen.
tq.

tips cara mudah hilangkan kesan mekap pada berus solekan.

Assalamualaikum.


yuhhuuuuuu.....!

hal gadis2 mesti lah kena kepoh lebih sikit..


pernah tak kauorang mekap guna berus,nanti mekap lagi guna berus yang sama
lepas tu warna mekap macam bercampur2 dan muka comot? contohnya dah guna berus tu untuk warna hitam,bila nak sapu warna cerah tiba2 lekat kesan hitam dan warna jadi comot2 dah.
haaaa...kes ini terjadi sebab kauorang tak bersihkan sisa warna mekap kat berus yang dah digunakan.
jangan harap lah setiap kali lepas guna kita nak rendam,cuci dan jemur berus2 tu semua kan?
memakan masa jugak tu sedangkan mua macam saya ni lepas mekap sorang,terus kena mekap orang lain pulak.memang nak kena sekeh dengan customer la gamaknya nak tunggu cuci dulu berus2 tu semua kan?
jadi saya ada cara yang mudah dan cepat untuk bersihkan sisa mekap kat berus.
setiap kali lepas guna je terus buat.tapi kalau ada masa kena lah cuci berus tu betul2.
rendam,cuci dan jemur.



berus yang dah digunakan untuk mekap,tisu,kapas dan pencuci mekap.
saya memang spare semua2 ni dalam rak mekap.senang setiap kali lepas guna ja
boleh terus buang sisa mekap kat berus.


yang ni untuk berus eyeliner.lepas guna berus+eyeliner gel mesti dia jadi kering kat berus kan?
lepas tu berus jadi keras dan susah nak guna.cara yang mudah dan cepat nak cuci berus tu senang saja.

1) basahkan kapas dengan pencuci mekap.
2) lurut berus yang ada kesan eyeliner tu atau boleh juga tegakkan berus dan buat gerakan
macam kita tengah sapu.bagi kena kat kapas dan pencuci mekap tu ya.
buat cepat2,sat saja hilang kesan eyeliner tu.
3) bila dah hilang kesan eyeliner tu sila lah keringkan kesan pencuci mekap kat berus.
pedap2 kat bahagian kapas yang kering atau tisu.
tadaaaaa ! dah bersih dari sisa eyeliner,dah boleh guna semula.



1) guna tisu bersih.
2) ambil berus blusher,powder atau apa2 berus yang nak cuci..
lepas tu sapu berus tu buat macam kita tengah sapu mekap kat tisu tu.
sisa mekap akan keluar dan melekat kat tisu.buat sampai sisa mekap berkurang atau terus hilang.
3) teknik yang sama juga untuk berus eyeshadow.
berus ja macam kita tengah sapu mekap kat tisu tu.
4) untuk berus lipstick pulak,lurutkan berus dengan tisu.
sisa lipstick akan tertanggal.buat lah sampai bersih.


senang dan cepat ja cara2 ni.bukan nak kena buat lemah lembut pun.
buat cepat2 macam tonyoh2 saja,sat saja sisa mekap akan hilang.
jadi selamat mencuba :p



like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage

klik iklan nuffnang.
tq.

product review: colourvue starbust gray contact lens.

Assalamualaikum.


benda yang paling kerap ditukar ganti adalah contact lens.

bajet minah saleh sangat kaann...?

kejap mata hijau,kejap mata biru,kejap kelabu,kejap pink..

hey overnya minah saleh celup ni...


tapi sudah lah..jangan memandang serong kepadaku..*muntoh!

sebenarnya menukar contact lens dengan kerap semata2 kerana rabun.

saya kena pakai yang kaler2..baru lah cun..eh tak..tak..

baru lah saya tak terlupa ada contact lens kat dalam mata ni haaa...

jadi kali ni saya nak review satu lens yang saya guna tak lama dulu.

jenama ni yang terpaling saya suka.meh jom ;)


produk:
colourvue starbust

warna:
gray

saiz:
15mm

harga:
RM90

jangka hayat:
3 bulan selepas dibuka.

tempat beli:
kedai speck yang menjual lens jenama ini.

power:
power tak sama pun boleh order satu pasang saja.
sebelah power lain,sebelah power lain.tak payah beli 2 pasang macam kebanyakan jenama lain.



packaging produk.nampak apa yang dia tulis tu?meh saya explain secara ringkas.

high oxygen:
bermakna lebih banyak oksigen dapat masuk ke dalam mata.
jadi mata tak jadi terlalu kering yang menyebabkan kita rasa tak selesa.

hydrogel material:
secara ringkasnya bermakna kanta yang fleksibel yang diperbuat daripada gabungan
plastik dan air.kanta jenis ni lembut.

water 45% dan 55% terpolymer:
lens dengan kandungan air sebanyak ni agak ni selesa untuk mata
sebab oksigen dapat masuk ke dalam mata.

CE:
deklarasi pengilang bahawa produk ini mematuhi piawaian kesihatan eropah.


ISO:
produk ni dibuat mengikut standard iso.
secara ringkasnya iso ni satu siri standard yang yang dibangunkan oleh pertubuhan standart antarabangsa
untuk menentukan,mewujudkan dan mengekalkan sistem jaminan kualiti yang berkesan untuk
industri pembuatan dan perkhidmatan.

sterile:
medical terms la.bebas dari kuman atau mikroorganisma yang hidup.

Rx only:
RX tanda perubatan untuk preskripsi.
Rx only bermakna anda mesti mempunyai preskripsi doctor untuk lensa.


P/S: semua ni hasil dari google.saya bagitau secara ringkas saja sebab kadang2 kita tak
faham apa maksud simbol2 kat kotak lens yang dibeli.rasanya bukan setiap lens ada simbol2 ni.
setiap jenama ada lah ciri2 produk dia sendiri kan.pandai2 lah kita pilih yang mana terbaik dari segi kualiti dan keselamatan.kalau tak betul maksud simbol tu sila salahkan google..haha.
tapi apa2 pun kena tanya pada pakar lah sebab mata kita organ yang sangat berharga.jangan main hentam ja.kalau nak beli lens sila beli di kedai speck dan minta nasihat mereka.tanya lah apa2 saja.
depa akan bagitau k.jangan tanya saya pulak ! memang tak akan layan..bhahaha.



corak lens colourvue starbust gray.jenis starbust ni corak dia bentuk jewel dan berkilau.
keliling lens ada ring hitam.selalunya kalau lens ada ring hitam macam ni mata akan nampak besar.
kalau tengok waktu sebelum pakai,warna lens nampak macam gelap,tapi sebenarnya bila
dah pakai warna dia terang.rasanya semua lens dari jenama colourvue memang terang2 lah.



sebelum dan selepas pakai colourvue starbust gray.
selepas pakai nampak efek mata besar,warna terang dan corak nampak jelas.
jenama ni sangat lembut dan selesa walaupun pakai lama.
tapi dinasihatkan jangan pakai contact lens melebihi 8 jam.



hasilnya bila saya pakai contact lens colourvue starbust warna gray.
cantik kan? saya memang suka jenama ni..selesa sangat.the best lah !


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang saya.
tq.

aktiviti membeli hiasan comel.

Assalamualaikum.


3.9.13 saya telah merayap tanpa diketahui tujuannya..

macam ni pun boleh ke?

ye boleh !(sendiri tanya sendiri jawab)

T____________________T


p/s: maaf lah pada tahun 2013 saya tiada mood berblog,jadi apa2 saja yang saya buat
tak ambil gambar sangat,tak menarik sangat,jadi kebanyakan entry sangat ringkas dan takde pekdah
kahkahkah..ok DIAM !




posing bajet comel bajet comel posing..wakaka.
dahi luas memang kebanggaan muda mudi lewat 20-an eh?
ke haku sorang je bangga tak tentu pasal? pasal apa nak bangga? ha jawab2!
 pening2 pula soalan dia ini..




tudiaaaa...! makcik kepoh ni mai dah..dia mai dah....
habis berterabur lari lah uolss semua gamaknya..kahkah




merayau kat atoz.saya memang macam ni.bosan2 kat sini pun haku mai jugak.
bukan cari barang2 kawen pun..tak..tak.saja merayau.
kat belakang saya tu ada set tilam baby yang comel.sebab saya pun pakai tudung ungu,
jadi saya pun tumpang ambil gambar sekali(macam takde kaitan je).



hasil merayau kat dalam atoz tu haha.sebab waktu ni baru beli meja solek baru yang putih2 melati,
jadi saya beli bunga dan benda2 comel ni sebagai hiasan.bajet dah comel habis lah meja dahku tu.




bila makan kfc bermakna saya betul2 tengah teringin.
tengok air kaler oren tu tiba2 teringin nak air kaler oren jugak.
cisssss betul ! bhahaha.


baiklah,entry telah tamat.


macam takde motif je update benda2 macam ni?



annyeong(baibai).
sedang menonton drama korea terus bercakap bahasa korea.lepas ni dah boleh tinggal kat korea kot? BHAHAHA over gila la macam ni.


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang saya.
tq.


tutorial mekap: yellow red makeup tutorial

Assalamualaikum.


tuto kembali lagi !!!! pungapang pungpang !!!

tolong lah pura2 terkejut sekali..

penat2 iolsss buat sound effect T___________T


macam biasa,saya buat tuto nak hilangkan bosan.untuk suka2 saja uolsss.
takyah la nak kondem mekap tu tak lawa atau buruks gila.memang tak kuasa haku tau..! muahaha..
nama pun suka2.sapa yang terer mekap mesti boleh buat lagi lawa.tapi nak cakap siap2,jangan request suruh saya buat tuto tertentu nahhhh...saya jenis buat ikut suka hati ja,kalau request2 ni bimbang tak boleh tunaikan.dah tu saya bukan larat nak buat tuto selalu.saya kurang sihat.harap memahami ya :')


sila pilih HD atau paling kurang pun 480p supaya video lebih clear.

















saya memakai tudung bawal chiffon 2in1 keluaran fabulousiti beauty & closet
 sila klik link ni: http://www.facebook.com/fabulousiti
bawal ni ada bentuk bulat atau segi,bidang 50,55 dan 58.boleh pakai sebagai shawl atau bawal.
kain tak jarang,selesa sangat.yang terbaru ada bidang 45 jugak.
macam kat dalam gambar2 ni saya pakai dan pin di belakang kepala bagi melekap di dahi.
suka pulak pakai macam ni walaupun kebanyakan orang tak suka sebab katanya muka nampak bulat.
tapi saya suka :p


selamat mencuba.


nak war2kan sikit ni.

order kini dibuka untuk bawal chiffon(pre-order 15.5.14 hingga 27.5.14).
harga promosi RM35 untuk semua saiz bidang.
terdapat dalam bidang 45,50 dan 55.
terdapat dalam bentuk bulat dan segi.
terdapat dalam 26 pilihan warna.
maklumat lanjut boleh tengok di http://www.facebook.com/fabulousiti(klik sini)
atau http://www.instagram.com/fabulousitibnc(klik sini)



giveaway juga sedang berlangsung.tapi hanya di instagram.
maklumat lanjut sila ke ig http://www.instagram.com/fabulousitibnc(klik sini)


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage.


tq.
baibai :p


product review: floral mask dan sabun al-razi.

Assalamualaikum.


penangan nak muda remaja dan comels macam korea mesti lah kena rajin jaga muka.
tahun ni dah naik satu angka,merajinkan diri jaga muka dengan harapan rupa parasku turun satu angka..
maksudnya biar rupa tak seiring usia.muda dari usia la weh..muda! kahkahkah..siap2 nak marah2 lagi apehal?


nahhhh uolsss..kali ni saya nak shared masker favourite saya yang terbaru.
meh sama2 jaga muka.jangan kata pakai mask2 semua ni menyusah takde pekdah,esok tua kesan dia memang lain berbanding kita tak jaga dan tak pakai mask langsung.
kalau tak caya jom jumpa 10 taun lagik jom! bhahaha..kerek giler cabar orang camgini.


PEEL-OFF FLORAL MASK BY DIAN PIXY

produk:
peel-off floral mask by dian pixy.

harga:
RM45.00 termasuk pos.

boleh dibeli di:
fb: fara riza(klik sini)
ig: farabeauty_official(klik sini)

cara order:
whatsapp: 011-10758491




fungsi produk:
- berkesan menghapuskan bintik hitam dan kotoran degil di wajah.
- mengawal masalah kulit berminyak.
- menyah toksid pada wajah yang menjadi punca jerawat.
- sangat digalakkan untuk kulit muka sensitif dan berminyak.


keistimewaan produk:
- mempunyai mousture complex untuk kulit kering dan kusam.
- vitamin A,B3,C,E untuk merawat kulit berjerawat dan berjeragat.
- Q10 berfungsi untuk menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan.
- hyaluronic acid melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi UV.
- diluluskan oleh kementerian kesihatan dan dijamin halal.

hasil penggunaan saya:
- bau lavender yang wangi dan menenangkan.memang wangi sangat,best sangat dan tak pening kepala.
- senang nak sapu di muka.saya sapu guna jari je lagi senang.
- waktu mask kering di muka dah boleh nampak bintik2 melekat kat mask.
- mask ni jenis peel-off,bila kering dan waktu tarik tu rasa best sangat sebab bintik dan kotoran akan tercabut sekali.
- selepas dah tarik mask tu kita boleh nampak kotoran dan bintik yang melekat kat mask tu.boleh geli tau!
- selepas guna mask ni kulit jadi lembut dan bersih.kotoran banyak yang dah tertanggal kan.
- kulit rasa tegang dan boleh feeling awet muda kan..haha.tegang maksudnya yang elok la.
kulit tak kendur dan kalau lama2 amalkan mask insyaallah kedut tak mudah muncul.
- lepas pakai mask ni kulit saya tak naik jerawat.maknanya sesuai dan bagus lah sebab kadang2 muka saya akan naik jerawat lepas pakai mask,tapi yang ni tak naik pun.
- mask jenis ni mudah dipakai sebab picit je terus sapu ke muka.tak payah bancuh macam mask dulu2.
- keseluruhannya saya suka sangat2 mask ni.memang best lah.anda kena try jugak k.
mask atau apa2 saja produk penjagaan kita kena amalkan selalu dan berterusan,baru hasilnya nanti memuaskan terutama sekali selepas beberapa tahun akan datang.kita akan nampak beza antara kulit yang dijaga dan tidak.



packaging produk.comel! kecik dan ringan je.



packaging jenis tiub,jadi bila nak pakai picit kat tapak tangan atau jari dan terus sapu ke muka.
tekstur dia likat dan kena cepat2 sapu,kalau tak dia melekat dan kering kat jari.
warna ungu dan berbau lavender.best gila bau dia.



pastikan kulit muka bersih dan kering.kemudian sapu mask ke seluruh muka.saya sapu guna jari je.
elakkan kawasan kening,mata dan bibir.
saya sapu sedang2,tak nipis sangat dan tak tebal sangat supaya senang nak tarik nanti.



jadi kerek sat sementara dok tunggu mask ni kering..bhahaha.. :p
tengah dok pakai mask ni anak sedara saya yang kecik,aqil tu mai tengok.dia pandang muka saya lama2 lepas tu nangis!. 2,3 jam lepas tu pun masih fobia nak tengok muka untie ni hahahahaha...
mesti dia dah fobia habis lah.



biar selama 20-25 minit sampai mask kering.bila kering tu dia jadi jadi tegang dan nampak cekang macam ni.nak senyum pun tak boleh dah.



bila kering boleh nampak bintik dan kotoran melekat kat mask.
tak sabaq nak tarik mask.geram tau !



tarik mask pelan2 bermula dari bahagian bawah muka.



euuwwww ! geli kan? geram pun ada.ni lah bintik dan kotoran yang melekat di mask.
saya dok selalu picit bintik2 pun masih ada banyak macam ni,bayangkan kalau tak jaga langsung?
sila beli mask ini sekarang !


AL-RAZI SOAP

produk:
Al-Razi soap(sabun muka).

harga:
RM49.00.

boleh dibeli di:
fb: fara riza(klik sini)
ig: farabeauty_official(klik sini)

cara order:
whatsapp: 011-10758491




fungsi produk:
- menghilangkan jerawat.
- menghilangkan bintik-bintik hitam.
- parut-parut jerawat.
- jeragat.
- meratakan tona kulit.
- mengecilkan pori-pori muka.


cara penggunaan:
- basahkan wajah dengan air suam agar pori-pori lebih terbuka.
- gosokkan sabun Al-Razi di tapak tangan dan sapukan secara lembut ke seluruh wajah.
- bilas dengan air.


review dari kakak saya:
- sabun  al-razi ni kakak saya yang guna sebab kulit dia problem.
jadi review ni hasil dari pengalaman dia sendiri guna.gambar dia tak ada tapi ini betul2 dia guna k..
takde tipu2 punya.
- bau herba.walaupun bau macam kuat tapi bila guna tak rasa pedih pun.
- banyak buih.
- selepas cuci kulit lembut dan lembab.tak rasa tegang macam kebanyakan sabun lain.
- jerawat dah kurang berbanding sebelum ni.
- bintik2 pun dah pudar.
- kulit lebih cerah berbanding sebelum guna.
- keseluruhannya sabun al-razi ni memang bagus tau.boleh nampak perbezaan dia.
lagipun saya tengok ramai testimoni yang guna dan berkesan.kulit jadi lawa !
so sapa2 yang ada masalah kulit tu sila beli dan try.langkah pertama untuk pastikan kulit cantik ialah dengan mencuci muka.cuci muka pulak mesti lah kena guna pencuci atau sabun muka yang bagus.
al-razi antara yang berkesan.tak caya sila tengok gambar kat bawah ni nanti.



packaging sabun ni ada kotak.jangan main2,buatan malaysia,GMP certified dan disahkan halal.
kat belakang kotak pun ada maklumat sabun dan pengeluar.



dalam satu kotak ada 2 bekas sabun.



ni lah sabunnya.dalam bekas macam ni.



sabun dia macam ni.tesktur macam sabun biasa cuma depa letak dalam bekas.
gambar belah kanan tu waktu mula2 kakak saya nak try pakai.dia korek ambil sikit saja,sekarang ni dua2 sabun dia ambil semua sebab dah guna terus dah..tak dak try2 lagi dah.


bawah ni gambar customer yang guna sabun al-razi.gambar ni dari fb kak fara riza.
kalau ada apa2 pertanyaan macam biasa,contact kak fara riza terus tau.link dan no dia saya
dah tulis kat atas tadi.
.
.






untuk maklumat lanjut,pertanyaan dan pembelian boleh contact atau klik terus link yang saya bagi kat atas tadi.saya hanya pengguna,bukan penjual ye ;)


like fanpage saya di:
http://www.facebook.com/zoeyzauyahfanpage


klik iklan nuffnang saya.
tq.

custome made casing handphone yang comel !

Assalamualaikum.


yuhhuuuuuu !(lambai2)..

handphone comel bling2 pastilah kesukaan para gadis comel gedik macam saya dan errr..
kita semua kan?(coverline)..kahkah.

kalau masih tak tahu kat mana boleh tempah,meh sini saya nak bagitau kat mana ok?


produk:
custome made casing handphone

harga bermula dari:
RM39 ringgit dan ++ bergantung pada design yang anda mahu.

boleh ditempah di:
*pertanyaan atau order boleh contact mereka sendiri ya.
saya hanya pembeli/pengguna,saya tak jual.



\
ini yang saya..auwwww! comel sangat sebab ada ribbon.saya ni pantang ada ribbon2 dan bling2 gini..
boleh juling mata sebab happy terlebih muahaha.


*gam yang melekatkan batu dan hiasan tu kuat,batu dan hiasan tak mudah tertanggal.
*boleh pilih atau reka design sendiri.pihak get bedazzled akan buat ikut permintaan kita.
*casing kosong tu disediakan sekali dan dihias.bagitau je model handphone anda.
kalau sesetengah shop lain kita kena bagi casing kosong dan depa hias saja kan? yang ni depa sediakan semua sekali.cakap je nak model apa dan design macam mana,get bedazzled sediakan semuanya.
*tempoh untuk siapkan tempahan dalam 2-4 minggu ikut que sebab ini custome made kan.
*harga bermula dari RM39 ringgit dan ++ bergantung pada design yang dipilih.


handphone note 2 saya dah tak membosankan lagi.dah ada baju comel2 dah.. :p
saya pernah buat casing handphone bling2 jugak di satu shop lain,tapi pakai kejap ja sebab berat giler dan mahal giler! batu pun asyik jatuh T____________T tak ganas langsung..kahkah.
yang ni insyaallah boleh pakai lama sebab design yang macam saya ni walaupun nampak full tapi tak berat dan batu tak mudah jatuh.


terasa comel bila pegang handphone comel..hihi..saya suka !


di bawah ni antara design lain yang get bedazzled buat.selain beli untuk handphone sendiri,boleh jugak beli sebagai hadiah untuk family atau kawan2.unik la sikit dari hadiah lain kan.mesti depa suka.


penggemar hallo kitty sila bergembira !


ohmai ! saya suka sangat design ni..comel sangat ni.
hallo kitty !


logo brand terkenal dan bling2.elegant gitu.


comelnya !


ribbon,handbag,rose,cermin dan sikat girlish sangat kan? hihi..


design camni pun ada tau.


cute la.


pertanyaan dan order boleh contact penjual yang saya tulis kat atas tadi tau.
saya hanya pembeli/pengguna..bukan penjual ;)


like fanpage saya di:



klik iklan nuffnang.
tq.