his birthday

Assalamualaikum.



di satu tarikh pada hujung 2014 saya telah membuat suprise yang tak berapa suprise kepada partner saya sempena birhday beliau yang ke.........(?) heeeeheeeee ;D




waktu mula keluar rumah dan otw pi saya pakai contact lens super mata kucing ni, bhahaha.tengok orang pakai nampak segak ja, saya pun teringin nak try.tapi tak berapa selesa la pulak.



lepas singgah kat secret recepi dan beli kek, mata rasa tak tahan dah.singgah kat tempat rehat tepi higway dan tukar kepada contact lens ni.baru lah selesa.nasib baik bawak spare hat ni.




sempena birthday dia, saya bagi can dia pilih nak makan kat mana.dia pilih puncak mutiara cafe sebab teringin nak makan kambing.uolss tengok lah budak dalam gambar ni,dia ingat segak kot pakai kaler rona-roni macam ni? bhahahaha.



ada macam-macam kat dalam kawasan puncak mutiara cafe ni.tempat makan pun ada banyak jenis dan banyak view.kami pilih pondok bersila yang dekat dengan pintu masuk.kalau nak tau time ni saya pakai contact lens tak dak power, bila nak usha apa-apa kena taruk speck kot ataih hahaha.



pondok hat kerusi pun ada.kelilingnya view pokok-pokok



\
berhadapan dengan kami ni tempat tertutup.kalau tak salah ada air-cond dan untuk steam boat.seingat saya, kali terakhir saya mai sini pada 4 tahun lepas.waktu tu kain lapik meja dia ada banyak lubang dan koyak.kali ni mai pun sama jugak.kenapa ya? *curious.. hehehe.



view dari pondok kami duduk.











kat dalam ni siap juai jeruk, perfume dan macam-macam lagi.



minuman yang kami order.ice blended chocolate, maggo lassi, ice cream(lupa nama penuh).tapi kan air dia kami tak minum sangat pun.memang tak habis lah sebab tak sedap.ice cream pun dah cair waktu depa hantar.



dia makan nasi...(saya lupa nama) dengan kambing grill dan air asam.saya tak makan kambing, so tak tau lah rasa macam mana.




tapi dia cakap sedap.dalam banyak-banyak menu dia pernah makan. hat jenis nasi-nasi ja yang betul-betul sedap.



saya order sup ekor cicah dengan roti benggali.



cubit-cubit roti dan masukkan dalam sup.saya lapar time tu tapi bila rasa jaaaaa....alamak rasa dia! saya bagi si dia try pun dia tak boleh.akhirnya tak luak pun T__________T 



tengok roti ni teringat arwah pak saya.dia suka betul makan roti ni cicah dengan gulai ikan.saya pun suka roti ni sebab dalam isi lembut.selalu beli kat benggali juai roti(orang tua-tua lah yang sebut benggali juai roti).



sebab saya lapar, try makan roti dengan ice cream yang dah cair tu.tapi tetiba di sebalik ice coklat ni ada ice cream perisa watermeloon pulak... saya tak boleh perisa tu.nanges lah gini.last sekali ice cream pun tak habis.

kesimpulannya tempat makan dan suasana cantik.makanan pun ada banyak pilihan.tapi tak tahu kenapa apa yang saya order tak berapa ok kecuali nasi.harga dia standard cafe lah.staff dia yang layan kami pulak agak annoying dengan kami.dia pms kot waktu tu? haha.



ok lah, back to birthday.ini kek secret recepi yang kami beli waktu otw tadi.beli satu slice dan tulis happy birthday.jadi lah kan.dua orang ja pun.janji ada kek jugak.coklat ferraro rocher dan kad birhday saya letak dalam plastik dan bawak dalam diam-diam.konon suprise lah tu :)



sehari sebelum birthday saya beli siap-siap coklat dan kad birthday.sebenarnya pesan kat kakak dan adik saya waktu depa pi shopping.lepas tu saya ikat riben kat coklat dan tulis merepek kat dalam kad tu haha.




bila sebut bab birthday dia, teringat tahun lepas.kami masih jauh waktu tu.so saya beli hadiah dalam diam-diam.waktu dia balik sini dan jumpa, saya suprisekan dia dengan kotak besar gedabak ni.



isi dalam kotak.




kad birthday tak lupa hokeh.macam biasa, banyak tulis merepek dan mengadu domba kat dalam tu
 -.-"




ni lah barang yang saya isi kat dalam kotak besar tadi.T-shirt dua helai, jeans sehelai, kasut sepasang.semuanya warna hitam sebab dia suka hitam ja haha.waktu nak beli tu saya tak sihat.saya ajak cce(adik saya) pi beli.masuk ja kedai saya duduk dan tunjuk-tunjuk apa yang saya nak.cce tukang cari dibantu staff kedai.dapat lah barang yang tak seberapa ni hehehe.jenama, harga, kuantiti tak penting, yang penting kita ingat kan? baru orang rasa diingati dan dihargai..cewah kau!



terima kasih.
baibai.

No comments: