shopee my: membeli dan menjual melalui telefon bimbit + review masker

Assalamualaikum.




sesiapa yang baca blog saya sejak dulu mesti tau yang saya ni suka betul online shopping.bila membeli lepas tu barang tu sampai rasa happy semacam haha.lagi best online shopping ni sebab tak payah bersesak dengan orang ramai, tak payah stress cari parking, tak payah susah-susah nak berjalan dari satu tempat ke satu tempat semata-mata nak survey harga.online shopping kan senang, semua di hujung jari saja.sejak dah download shopee my dekat handphone ni lagi dasyat saya shopping.dekat sini murah dan mudah.sambil baring pun saya boleh shopping! haha.


MEMPERKENALKAN shopee my DAN KENAPA SAYA SUKA SHOPPING DI SINI:
  • secara ringkasnya shopee my ni online store yang menjual pelbagai jenis produk dalam satu tempat tapi donwload dekat handphone.dekat sini ada macam-macam produk dan ramai seller.jangan main-main, shopee my berada di ranking ke-3 di google play serta dimiliki oleh Garena, syarikat internet terbesar di rantau ini.
  • selepas sign-up kita bukan saja akan jadi pembeli, tapi kita jugak boleh jadi penjual! maknanya akaun kita tu boleh guna untuk membeli dan juga menjual.
  • tak boring sebab akaun kita tak ubah macam laman sosial ja.
  • mudah sebab download dan ada di handphone macam aplikasi yang lain.anytime ja boleh masuk dan cari produk yang kita nak.
  • murah.boleh cuba bandingkan sendiri harga, memang dekat sini lebih murah.
  • ada banyak sale dan diskaun.harga yang murah akan jadi bertambah murah.
  • mudah dan selamat untuk shopping dekat sini.dari mula memilih produk sampai lah ke bab bayaran dan penghantaran, semuanya mudah dan selamat.
  • salah satu yang selamatnya sebab barang hanya akan di hantar selepas pembeli membuat bayaran.dan bayaran dari pembeli pula bukan terus dibayar pada seller, sebaliknya dibayar pada  shopee my dan selepas pembeli dapat barang yang dibeli, baru lah shopee my akan serahkan bayaran pada seller tersebut.
  • produk yang dijual semuanya asli(original).

UNTUK MAKLUMAT LANJUT:


NAK SHOPPING PRODUK KECANTIKAN DAN KESIHATAN DENGAN LEBIH MURAH?
GUNA DISCOUNT CODE INI:
* Enjoy 30% OFF with code REALBEAUTY for all beauty and health items from Shopee

 *T&C:
 *Only valid for the first 100 buyers/Valid till 11th December 2015 (11.59pm)
 *Not valid for tickets, vouchers, mobile top-ups and bill payments
 *Discount is cap at RM20 only.
 *Use the code to shop here: http://mall.shopee.com.my/collections/936/


STEP BY STEP CARA UNTUK DOWNLOAD DAN SHOPPING DI shopee my
.
.
step 1: mula-mula kena lah download shopee my (sila klik) dekat handphone anda.klik link yang saya bagi ni tau?

step 2: sign-up dan anda akan ada satu akaun macam ni.boleh letak profile picture dan header, boleh follow mana-mana akaun yang anda suka, orang lain pun boleh follow anda juga.boleh upload gambar kalau anda nak jual apa-apa.boleh like dan lain-lain lagi.kan saya dah cakap, macam laman sosial ja kan?

step 3: dah boleh search produk yang anda mahu.boleh search samada melalui kategori, hashtag, nama produk atau pun nama seller.


step 4: boleh like mana-mana produk yang anda suka.check di bahagian 'me'(akaun kita), ada 'my likes' kan? semua yang kita likes akan masuk dekat situ.

step 5: kalau berminat nak beli produk yang kita pernah like, masuk ja dekat 'my likes' lepas tu klik dekat gambar produk tu, kemudian klik 'buy now' atau kalau ada pertanyaan boleh terus 'chat now' dengan seller tersebut.

step 6: selepas klik 'buy now' akan keluar ruangan untuk anda pilih kuantiti produk yang anda mahu dan klik 'buy now' dekat bawah tu.


step 7: produk yang kita dah klik 'buy now' akan masuk dekat 'shopping cart'.kalau ada promo kod boleh letak siap-siap dekat ruangan "please enter promo code" di bawah tu.kemudian klik 'check out'.

step 8: kita akan dibawa ke ruangan 'address'.letak la nama, alamat dan no tel untuk tujuan penghantaran.klik 'shipping option' dekat bawah tu.

step 9: kita dibawa ke ruangan shipping.dekat sini kita akan dapat total yang perlu dibayar selepas postage.barang yang saya beli ni free postage(jimat lagi hehe).klik 'payment option' dekat bawah tu.


step 10: dibawa ke ruangan 'payment'.boleh pilih samada nak bayar guna credit/debit card, online payment(ipay88) atau pun atm/bank transfer.dah pilih, klik 'confirm information' dekat bawah tu.

step 11: kita dibawa ke ruangan 'confirmation'.check balik lah nama, alamat, no.tel dan order kita tadi.dah pasti semua betul baru lah klik 'place order' dekat bawah tu.kemudian anda kena lah buat bayaran ikut payment option yang anda dah pilih.

step 12: dah selesai buat bayaran, order kita akan masuk ke ruangan 'to ship'.akan naik maklumat order dan bila order akan di hantar.barang saya beli ni akan di hantar oleh seller pada 7 dec 2015.jangan risau, ada ja produk yang akan dihantar sehari selepas buat bayaran.bukan semuanya sama tau.


order saya yang tadi belum sampai, tapi yang ini sampai dulu.semuanya face mask... hehe.


REVIEW:
buat masa sekarang saya baru sempat guna mask yang lime.tak sabar nak cuba yang lagi dua hihi.
.
.
produk: innisfree it's real squeeze mask lime.
harga: RM5.80 RM3.80!
sellerwako beauty

masker sumber asli dengan kelembapan menyegarkan yang diperah dari buah limau untuk kulit yang cerah dan licin.best sangat pakai mask ni.bau lemon dan mask sheet sangat lembut di kulit.terasa segar dan kulit jadi sangat lembut selepas guna.dah la murah, lepas ni boleh beli lagi lah hehe.kalau nak tau jenama innisfree ni dari korea dan agak popular.mesti cuba produk jenama ni ok?



produk: innisfree skin clinic mask catechin.
harga: RM7.20 RM4.70!
sellerwako beauty

topeng mask dari kapas yang halus dengan manfaat dwi fungsi mengandungi antioksidan dan catechin, dalam masa yang sama menyelesaikan masalah tona kulit dan kedutan.



produk:  jeunesse luminisce ultimate lifting masque.
harga: RM150 RM105!
sellerarche digital

formula unik dari tumbuhan eksotik yang dijumpai jauh di dalam hutan liar andes.tumbuhan ini terikat di permukaan kulit dan menghasilkan ketegangan sambil memberi kelembapan yang merupakan asas kepada pembaikan kulit.disebabkan mask ini memberi pengelupasan yang lembut, ianya menanggalkan kulit lama dan menyerlahkan kompleksi kulit yang bercahaya(glowing).


STORE/SELLER TERBAIK YANG ANDA PATUT FOLLOW:
.
.
nak beli mask macam yang saya pakai tadi? anda boleh beli produk innisfree dari wako beauty. saya siap follow lagi sebab diaorang jual produk yang best.macam-macam produk kecantikan ada di wako beauty dan yang paling saya suka sebab murah! mask macam yang saya guna tu bawah RM5 ja.bayangkan berapa banyak kita boleh beli? jimat sangat berbanding kalau beli di tempat lain.



mask jeunesse luminesce pulak boleh beli dekat arche digital macam-macam lagi la yang ada.banyak sale dan diskaun tengah berlangsung.cepat-cepat follow diaorang dan beli.tapi nak pesan siap-siap, sebelum follow dan beli dari wako beauty dan  arche digital, kena lah download dulu aplikasi shopee my (sila klik) dekat handphone anda.


last sekali saya nak cakap lah, aplikasi ni dah jadi aplikasi favourite saya.shopping produk kecantikan saja lah kerja saya ni.nak buat macam mana, dah semuanya murah dari tempat lain, mana boleh tahan haha.anda kena try download dan rasai sendiri pengalaman shopping kat sini.selamat mendownload dan selamat bershopping! hehe.



terima kasih.
baibai.






No comments: