product review: contact lens maxim colors gray

Assalamualaikum.


Kali ni nak review contact lens jenama maxim.ini pertama kali tau saya pakai jenama maxim.kot-kot lah ada di antara anda yang tengah cari contact lens, boleh la baca review ni ok?


produk:
contact lens

jenama:
maxim colors

warna:
gray

saiz:
katanya jenis big eyes tapi saiz normal ja, 14mm

jangka hayat:
1 bulan.

harga:
RM50(saya rasa harga dia bergantung pada kedai yang jual jugak)

tempat beli:
kedai speck yang menjual contact lens jenama maxim.


packaging contact lens jenama maxim colors.berbanding jenama lain, saya rasa packaging dia ni comel..hehe.saya tak pernah tau pun jenama maxim. tapi waktu pergi kedai speck kawan, dia lah yang kenalkan jenama ni.saya beli pun sebab nak contact lens yang ready stock dan murah sikit dari yang biasa saya beli.biasa lah, contact lens dah expired tapi terdesak nak pakai tak sempat nak tunggu yang order dah, beli saja lah yang ni pun.nasib baik ada power yang macam saya nak(saya rabun).



omey..omey(kau dah kenapa? muahaha)


ni rupa lens dia.kata pengeluar 'due to unique manufacturing method(uv special surface coating) prevent surface protrusion, the colour does not run or breach.nahhh omputih kate kaauu...bila tengok lens ni warna dia nampak pudar.corak lens macam bunga dan ada ring hitam yang tebal di sekeliling lens.


beza mata yang tak pakai lens dengan yang pakai lens maxim colors warna gray.nah kau, siap dengan bulu mata palsu bagai haha(waktu ni tengah photoshoot produk).walaupun katanya big eyes, tapi tak ada lah betul-betul nampak besar bagai terbeliak tu.nampak sedang-sedang saja.warna pun agak gelap dan tak terang.sapa-sapa yang suka lens nampak natural sesuai lah pakai jenis ni.pandangan mata agak jelas, tak diganggu warna di keliling lens tu.dari keselesaan pula rasanya sederhana jugak.agak selesa untuk yang bersaiz 14mm(selalunya saiz normal ni sakit), tapi rasanya bukan lah 100% selesa.sederhana dan memang boleh lah untuk pakai.



macam ni lah rupa bila pakai contact lens ni.not bad jugak lah..yang penting mata clear, tak rabun nak buat kerja haha.


ok, tu ja.
terima kasih.
baibai.





newborn baby dan steamboat persada warisan

Assalamualaikum.


Lama tak update blog pasal aktiviti saya kan? dulu melambak blogpost aktiviti, sekarang dah slowdown sebab jarang keluar kemana-mana.kalau keluar pun malas ambil gambar dan tak ada apa yang menarik sangat pun.boringnya hidup dahku! wakaka.


Tapiiiiii...! ahad baru ni pergi tengok anak saudara yang baru lahir lepas tu pergi makan steamboat.ada lah gambar sikit.aci la untuk buat entry sebab bosan sangat dah blog ni tak dak cerita tuan dia..haha.


tak sukanya gambaq banyak noise.auntie(me) dengan nisa nur zahra.pi tengok kat perak sebab kak ipaq lahirkan baby ketiga ni kat sana.ketiga-tiga anaknya perempuan.pening lah mama dia nanti haha.


on the way pi auntie sempat beli hadiah dekat nisa.minta-minta lepas pakai nanti baby nisa jadi comel macam auntie kahkah.


balik dari perak rasa teringin nak makan steamboat pulak sebab hujan time tu.sejuk la kan.selalu buat sendiri ja kat rumah, kali ni rasa nak makan kat kedai pulak.so saya pi restoran persada warisan dekat kulim hi-tech.pertama kali mai cuba steamboat kat sini.


ini antara bahan-bahan untuk steamboat.macam-macam lah ada.satu kepala(dewasa) RM20.saya pergi berdua ja dengan partner.dekat sini makan dulu baru bayar, bukan macam sesetengah tempat yang kena bayar dulu baru makan.


bahan yang saya dengan partner pilih.berdua ja tak boleh tamak.kalau habis yang ini baru pergi ambil yang lain pulak.bahan sebelah kanan tu saya celur dalam kuah, daging tu pulak kitaorang grill.


bahan tadi dah habis baru ambil yang ini pulak.untuk grill.


oren sanquick dengan sirap.air dia caj asing tau..tak termasuk dalam harga steamboat RM20 tu.


dia bagi terus dua jenis kuah, sup dengan tomyam.. lepas tu pilih la nak celur kat dalam kuah mana yang kita suka.


celoq, celoq, celoq dan grill, grill, grill.bubuh planta atas tempat grill tu rasa sedap sikit.ulang la proses ni dan makan sampai hangpa kenyang.


partner saya ambil sos yang salad tu buat cicah dengan bahan yang kami grill.macam pelik, tapi sedap gak rasa rasa dia.


akhir sekali makan aiskrim.ada tiga ja perisa, tiga-tiga saya rasa hehe.yang ni termasuk dalam harga RM20 satu kepala tu.


muka, tudung habih sememeh dah.hat celoq ni makan sikit ja.


banyak makan hat grill-grill ni.


nak tau sedap ka dak boleh pi try sendiri la noohh sebab citarasa orang tak sama.satgi kalau saya kata tak sedap hangpa pi rasa sedap pulak.kalau saya kata sedap hangpa pi rasa tak sedap pulak.my partner kata nanti kalau teringin kita buat sendiri kat rumah macam selalu tu.tak berbaloi la makan steamboat kat kedai..wakakaka.



terima kasih.
baibai.


makeup tools

Assalamualaikum.


Baru-baru ni rajin betul saya beli barang-barang mekap.bukan apa, rasanya dah lama sangat tak beli apa-apa yang patut sampai ke tahap tertanya-tanya di dalam hati sendiri "aku ni jurusolek yang serius bekerja ka dak? awat tak upgrade dan gantikan apa-apa yang patut? awat macam tak bersemangat?" ewaahhhh..panjang sungguh kata hati kau ye? bhahaha.


jadi sebab tu lah saya dok membeli serba baru barang-barang yang dirasakan perlu.gantikan balik apa yang dah tak elok dan upgradekan sikit produk untuk tingkatkan kuliti mekap.semuanya demi pelanggan dan kerjaya..cewah!


ni antara barang yang baru dibeli.shopping online ja pun.dua jenis span foundation, puff bedak dan bulu mata bawah.kat sini susah jugak nak cari span foundation hat elok.kalau ada pun mesti jenis yang tak boleh ratakan foundation dengan baik.last-last beli online.puff bedak tu beli hat jenis lembut sikit.hat sebelum ni agak kasaq.kesian pelanggan ku tabah ja dok tadah muka..haha.nak komplen mesti dia pikir "kang hakak tukang mekap ni contiang muka aku kaler hijau kuning naya ja(kedah sangat weh hijau kuning jelapang padi) kahkah".bulu mata bawah pulak saja ja beli.bukan dok guna sangat pun.napsu weh napsu...! asal nampak ja nak beli nak simpan.


ok lah tu ja.saja nak sembang-sembang kat blog sendiri.padahai boleh ja boh kat ig, cepat sikit kan? tapiiiii....! saya sangat suka baca blog dan tulis blog.macam lagi best ja.tapi dah ramai blogger beralih arah suka update kat ig ja la nih.sedih arrr... rindu zaman blog dulu-dulu yang sangat meriah :')


terima kasih.
baibai.