product review: SOAPABABY 24K GOLD BAR

Assalamualaikum.


Memandangkan ramai je yang dok tanya "cik zoey, flawless sungguh kulit awak, share la skincare apa awak guna?".ok, takyah caya, ayat rekaan je pun kahkah.

flawless ke tak flawless ke tu belakang cerita, tapi kita sebagai seorang pompuan kena la jaga kulit betul-betul.baru lah nampak awet muda dan disayangi suami muehehe.sebab tu kena la cari produk yang berkesan sebagai anti penuaan.takpe, boleh guna sabun SOAPABABY 24K GOLD BAR untuk kecantikan kulit muka dan badan.bukan sebagai anti penuaan ja, tapi juga melembabkan kulit sebab sekarang kan cuaca panas, tiba-tiba ja kulit boleh jadi kering dan menggelupas.takpe, takpe, pakai je sabun ni.meh nak review sikit..


produk:
SOAPABABY 24K GOLD BAR
*sebutan SOAPEBABY(PE for Perak)

saiz:
110g

harga:
RM190/pcs

cara/tempat beli:-
whatsapp: 016-4849116
email: soapababy@gmail.com
fb: facebook.com/soapababy


ini lah dia SOAPABABY 24K GOLD BAR.sabun ni 100% homemade tau! dibuat dalam kuantiti atau jumlah yang sedikit je setiap hari.of course lah untuk menjaga kualiti kan? saya memang berkenan dengan produk homemade sebab natural.


pics from google.
ada banyak bahan berkualiti yang terkandung dalam sabun SOAPABABY 24K GOLD BAR.tapi empat bahan utama yang paling hebat ialah 24K gold(gold betul tau!), bird nest, korean red ginseng dan sandal wood essential oil.sabun ni tak kedekut sebab bahan-bahan terbaik ni dimasukkan dalam kuantiti yang sangat banyak.70X real 24K gold leaf, 20X bird's nest dan 8X korea red ginseng.banyakk tuuuu!


kat bawah ni saya share sikit lah antara kebaikan 4 bahan utama ini untuk kulit.

GOLD:
  1.  mengurangkan kedut, garis halus dan bintik.
  2. merangsang sel kulit supaya sihat.
  3. menghalang penuaan awal kulit.
  4. boleh mencerahkan kompleksi kulit.
  5. melambatkan pengurangan collagen.
  6. merawat kerosakan kulit akibat sinar matahari.
  7. merawat alergi kulit dan jerawat.
  8. merawat keradangan kulit.
  9. meningkatkan keanjalan kulit.
  10. kulit nampak glowing.
BIRD NEST:
  1. bahan yang sukar dicari dan mahal harganya.
  2. meremajakan sel epidermis kulit.
  3. memperbaiki keanjalan dan kompleksi kulit.
  4. kulit nampak berseri dan muda.
  5. kulit lembab dan lembut.
  6. membantu mengurangkan kedut.
KOREN RED GINSENG:
  1. anti penuaan.
  2. memperbaiki kompleksi kulit.
  3. menyergarkan kulit.
  4. merawat penyakit kulit.
  5. merawat dark circle.
SANDAL WOOD ESSENTIAL OIL:
  1. anti septik.
  2. melegakan keradangan dan iritasi kulit.
  3. melegakan kulit.
  4. menyembuhkan infeksi atau jangkitan.
  5. memberikan rasa sejuk dan segar.

pertama kali guna produk yang ada full kandungan gold macam ni.teruja mak noks! gold memang terkenal sebagai bahan dalam produk kecantikan.yang paling popular dah tentulah masker gold kan? tapi lagi senang kalau guna sabun SOAPABABY 24K GOLD BAR, sebab guna waktu mencuci je.jimat masa, jimat tenaga, jimat segalanya ihiks..!


right is pics from google.
perbezaan kandungan gold di dalam sabun SOAPABABY 24K GOLD BAR berbanding produk jenama lain.kalau jenama lain mengandungi 1X ke 3X kandungan gold, tetapi SOAPABABY 24K GOLD BAR pulak mengandungi sehingga 70X real gold! punya lah banyak.boleh nampak kat dalam gambar kan? SOAPABABY memang full dengan kandungan gold.


saya nak bagitahu cara guna pulak.untuk hasil yang lebih cepat dan berkesan, cuci lah lapisan demi lapisan atau 1 hingga 3 kali cucian untuk dua kali sehari.jangan risau untuk guna banyak layer sebab sabun ni besar dan tebal.memang tahan lama dan kalau untuk muka boleh guna lebih kurang 160X ke 180X cucian, untuk badan pulak lebih kurang 50X ke 60X cucian.

CARANYA:
  1. basahkan SOAPABABY 24K GOLD BAR dan buihkan di tangan.
  2. guna buih untuk sapu/cuci di kulit muka dan badan.gosok lembut.
  3. bilas dengan air bersih.
  4. ulang semula step nombor satu sampai nombor 3 untuk dua atau tiga kali.

selepas tu kita akan nampak moisture lock atau titisan air ni di kulit.ini tandanya kulit dah dilapisi dengan lapisan pelembab yang menakjubkan! cewaahh.. kena cuba sendiri la baru tau.


nampak tak kesannya? bayangkan kalau kita amalkan setiap hari? sebelum guna SOAPABABY 24K GOLD BAR kulit saya kering dan kasar.memang kulit tangan dan badan saya jenis yang kering dan kasar.sebab tu nampak gelap.selepas guna pulak kulit saya terasa dan nampak lembut, lembab dan cerah sikit dari sebelumnya.saya dah cerita, dah tunjuk perbezaan sebelum dan selepas guna, rugi kalau anda takmau try hewhew.


FUNGSI DAN KEUNIKAN SOAPABABY 24K GOLD BAR:
  • anti penuaan.
  • menenangkan/melegakan kulit.
  • memutihkan.
  • mencerahkan tompok hitam
  • mengawal minyak.
  • merawat parut.
  • melembabkan
  • mengandungi 70X kandungan real 24K gold leaf lebih banyak dari produk lain.
  • mengandungi 20X bird's nest dan 8X korea red ginseng, juga lebih banyak.
  • moisture lock(titisan air) sebagai tanda kulit dilapisi lapisan pelembab.
  • 100% homemade!
  • boleh digunakan di muka dan badan.
  • berbaloi! dengan hanya RM190/pcs boleh dapat sabun yang besar, tebal, tahan lama, mengandungi real gold yang banyak(70X) dan kandungan bahan terbaik.berbanding produk kecantikan gold lain yang mana hanya mengandungi sedikit gold(1X ke 3X) dan harganya RM50 ke atas.
PENGALAMAN SAYA GUNA:
  • buih banyak.ada masa buihnya berkrim, ada masa buihnya macam biasa tapi memang banyak.
  • bau mild(tak kuat) tapi tahan lama.kalau saya mandi dan buat 3 kali layer atau 3 kali cucian pada waktu awal malam(lebih kurang pukul 8 macam tu), dah tidur sampai ke esok siang pun masih ada bau sabun tu lagi.paling best sebab bau macam produk baby.sangat menenangkan.
  • kulit jadi lembab, lembut dan boleh nampak cerah sikit dari sebelumnya.kalau sebelum tu tengok kulit sendiri pun nampak kering dan kasar(rujuk gambar sebelum dan selepas guna), belum sentuh lagi, memang terasa lah kering dan kasar tu.selepas guna sabun ni ada perbezaan la kiranya.
  • 100% homemade.selalunya produk homemade ni natural dan dibuat dengan berhati-hati.that's why la saya memang tertarik nak guna produk yang homemade.
  • berbaloi.sesetengah orang mungkin rasa RM190 tu mahal, tapi bagi saya sangat berbaloi sebab 110g tu besar dan tebal.tahan lama tau.boleh guna lelaki dan perempuan, boleh guna untuk muka dan badan, dan yang paling penting ada banyak kandungan real gold 24K.itu gold betul tau.bahan lain pun bagus untuk kulit dan mahal.contohnya seperti bird nest.ingat murah ke noks? mahai wey! chinese people berebut nak pakai produk yang ada bird nest, sebab depa tau kebaikannya untuk kulit.sebab tu kulit depa lawa.
  • saya puas hati dengan sabun ni.kena amalkan betul-betul lah untuk anti penuaan sebab umur saya dah lebih dari 25 tahun, kena cegah tua, esok nanti bila umur 40 tahun pun nampak muda macam umur 20an kan? haha.jom amalkan sama-sama ok?

disclamer: semua review adalah hasil dari penggunaan saya sendiri.hasilnya mungkin berbeza untuk setiap orang.thanks.



terima kasih.
baibai.



No comments: