product review: contact lens bella eye glass ball warna grey dari circle lens malaysia

Assalamualaikum.


Kali ni saya terlebih exited nak review dengan hangpa semua pasal satu lens ni.agak teruja ye kawan-kawan sebab setelah sekian lama dok pakai lens, akhirnya ada lens saiz normal yang selesa dan nampak terang! terang tu maksudnya dok jauh sebatu boleh nampak warna lens ni kat dalam mata.ingat senang ka nak cari lens normal yang selesa dan terang? susah woooo! saya suggest sangat untuk sesiapa yang ada special occasion terutama wedding, untuk try lens ni.sebelum try, baca la review saya dulu.kot boleh membantu hangpa ka kan?



produk:
Bella eye glass ball contact lens.

warna:
grey.

saiz:
14.2mm(saiz normal)

jangkamasa pemakaian:
setahun(dinasihatkan untuk guna selama 3-6 bulan sahaja untuk kebersihan/kesihatan)

harga:
RM40(free pos laju dan bekas simpan lens)

material:
HEMA-NVP

water content:
38%

base curve:
8.6mm

diameter:
14.2mm

power:
0-800

warna yang available:
grey, dark grey, brown, yellow

cara order:
whatsapp 019-3070247(reply dalam masa 24 jam)
atau email winkylens@gmail.com

website:

facebook:

instagram:

DISKAUN UNTUK FOLLOWER SAYA !!!
masukkan kod diskaun ZOEY01 dan anda akan mendapat 10% diskaun bagi setiap pembelian bernilai RM50(termasuk postage)  dan ke atas untuk kali pertama dan seterusnya
(sah sehingga 31.1.2.16).



the packaging.comel kan? maybe sebab dia warna pink kot.. hehe. beli lens dekat circle lens malaysia akan dapat free lens case.


selalunya contact lens bella eye glass ball ni kena pre-order tau sebab stock dari luar negara(stock dari korea).kalau hangpa berminat nak pakai terutama untuk kahwin, sila order awal.lepas baca review ni sila lah berdesup pi order dekat nombor yang saya bagi tadi.kalau tidak melepas la oiiii..! lens ni serius lawa.rugi kalau terlepas.



contoh warna-warna bella eye glass ball.my favourite colour dah tentu lah yang grey/silver tu sebab lawa babe!


rupa bella eye glass ball.sorry nah, power rabun saya terpaksa diblurrkan hehe.sekarang power saya dah tinggi wuwuwu.. tapi untuk contact lens saya guna power rendah sikit dari power asal.


close-up design bella eye glass ball warna grey.ada ring warna grey gelap di sekeliling lens, tapi luar dari ring tu sebenarnya ada lens yang jernih.maknanya ring tu ke dalam sikit dari saiz lens sebenar.corak ring ni pun nipis dan bagi efek saiz mata yang normal.corak lens seakan garisan dan berwarna terang.sekali tengok nampak macam warna putih ja.tapi sebenarnya warna grey/silver yang cerah.bulatan dekat tengah lens untuk anak mata tu pulak luas dan pandangan mata clear, tak jadi kabur dek warna di sekeliling lens tu.


sebelah kiri tak pakai lens, sebelah kanan pakai lens.saiz dan corak normal, jadi tak ada efek mata besar ye.saiz mata nampak biasa jugak tapi bila dah pakai lens of course la mata lagi menyerlah dan cantik.tambah pulak warna lens ni terang.


saya pakai bella eye glass ball warna grey dan ambil gambar dengan suasana dan lighting yang berbeza.boleh tengok saya tulis kat setiap gambar.apa yang saya boleh cakap, dalam semua suasana dan lighting pun lens tetap nampak terang dan menyerlah.macam ni lah baru puas hati.saya suka lens jenis terang ni..hihi.


saya mekap simple ja dan pakai bella eye glass ball.cantik wooo lens ni.


close-up sikit.



gambar jauh sikit.nampak terang jugak kan? anak mata pun nampak menyerlah.

p/s: nak selit sikit, saya mekap guna smooth skin foundation dan pakai tudung instant shawl rose(senang muncung).dua produk ni dari fabulousiti beauty & closet. klik http://www.facebook.com/fabulousitibnc


PENGALAMAN SAYA GUNA:

  • SELESA. selalunya saya tak boleh pakai lens saiz normal.nanti mata sakit dan rasa macam ada benda dekat dalam mata.tapi lens ni sangat selesa.
  • PANDANGAN MATA JELAS.kalau saiz normal selalunya pandangan mata akan jadi blur.selalunya disebabkan bulatan di tengah untuk anak mata tu kecik je dan warna di sekeliling lens tutup sikit anak mata.tapi lens ni lain.bulatan tu macam luas dan pandangan mata nampak jelas.power dia pun ok.
  • TERANG.warna lens nampak terang dan memang jelas warna grey tu.cantik sangat terutama untuk ambil gambar(photoshoot).
  • MENYERLAH.corak dan warna lens membuatkan mata nampak menyerlah dan 'galak'.
  • BERPATUTAN.harga mampu milik dan dapat free lens case.saya selalu lupa beli lens case tau.waktu nak pakai lens baru, mula lah haku gelabah sebab lens case tak ada..haha.kalau beli dekat circle lens malaysia depa bagi free je.mudah keja saya hewhew.
  • TAHAN LAMA. berbaloi dengan harga.takde lah beli mahal tapi sekejap ja dah kena buang.lens ni boleh tahan satu tahun tapi dinasihatkan guna selama 3 ke 6 bulan sahaja untuk kebersihan dan kesihatan.macam saya sendiri kadang-kadang pakai sebulan dua terus buang dan beli yang baru.tapi dah kata harga mampu milik kan? tak la rasa rugi sangat haha.
  • CANTIK.lens ni cantik tak kira lah pakai dia dengan wajah tanpa mekap atau dengan mekap.mekap pulak kalau mekap simple pun nampak cantik, natural pun cantik, vogue pun cantik, tapi kalau buat mekap mata smokey lagi cantik! kalau tak caya sila la cuba.jangan tak tahu, contact lens yang menyerlah macam ni boleh mempengaruhi mekap supaya nampak lebih cantik tau.

DISCLAIMER: saya review berdasarkan pengalaman sendiri dan maklumat penjual/pengeluar.hasil dan kesannya mungkin berbeza bagi setiap orang.


selamat mencuba dan jangan lupa masukkan kod diskaun tu ya.


terima kasih
baibai;)





No comments: